lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kuva on kiva

Suvi Uotilan ja Mikael Mäkitalon julisteet tapahtumamarkkinointitehtävään.
Meillä kulttuurituotannossa kirjoitetaan paljon: esseitä, analyysejä, kritiikkejä, suunnitelmia ja tiedotteita. Niin pitää ollakin, sillä tuottajan työssä on paljon tekstin tuottamista.

Maailma ympärillä on kuitenkin  hyvin visuaalinen. Kuvalla on suuri voima. Tässä tehtävässä opiskelijaparien tehtävänä oli suunnitella tapahtuma, jonka päämääränä on tuoda tunnetuksi kulttuurituottajaopiskelijoita. Esitystapa on vaihteeksi visuaalinen. 
Julisteesta (tai julisteparista) piti selvitä tuottajan osaamisen vahvuustekijät ja kohderyhmä, jolle tapahtuma suunnataan. Mielenkiinnon herättäminen ja idean erottuminen massasta oli myös tähtäimessä.

Yhteisessä kritiikissä annettiin ensin "pisteitä". Rasti, jos vahvuustekijät tulivat esiin. Ympyrä, jos kohderyhmä kävi ilmi. Ruutu, jos toteutus oli huomiota/kiinnostuksen herättävä. Vasta tämän jälkeen parit pääsivät kertomaan tarkemmin mistä on kyse.

Yhteinen kritiikki on myös välillä hyvä. Omista muotoiluopinnoista kritiikkitilaisuudet jäivät hyvin mieleen. Oppi argumentoimaan oman työnsä puolesta, arvioimaan muita ja hyväksymään erilaisia mielipiteitä.

Syntyi loistavia ideoita, joista kuvassa yksi. On myös mahtavaa nähdä, miten paljon opiskelijoissa on voimavaroja (vaikka sitten näitä visuaalisia, vaikka heistä graafikoita ei ole koulutettukaan). Niitä pitäisi muistaa hyödyntää useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti