Mitä opettaminen on?


Kysymystä pohtii Tytti Huhtaniska, Metropolian ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon lehtori. Olen taiteen maisteri Taideteollisesta korkeakoulusta (nykyinen Aalto yliopisto).
Kuvaamataidon opettajan opinnot vaihtuivat vaatesuunnitteluun opintoihin, teollinen vaatesuunnittelu teatteripukusuunnitteluun, teatteripukusuunnittelu tapahtumatuotantoon, tapahtumatuottaminen ja tapahtumien visuaalinen suunnittelu omassa yrityksessä kulttuurituotannon opettamiseen.  Tähän matkaan meni 30 vuotta.

Miksi opetan? Mitä opetan? Miten opetan? Mitä opiskelijat haluavat oppia? Miten he oppivat? Olenko opettaja, mentori, coach, kisälli vai kanssamatkustaja?

Opetusalueeni: Projektinhallinta tapahtumatuotannossa,  Tapahtumatekniikka, Tapahtumamarkkinointi ja sponsorointi, Yrittäjyys kulttuurisektorilla ja Liiketoiminta kulttuurisektorilla, joista viimeinen yhteisopettajuutena. Lisäksi olen vetänyt jaksoja mm. Tuottaja muotoilun kentällä, Palvelumuotoilu, Visuaalinen suunnittelu. Käytännön jaksoissa olemme opiskelijoiden kanssa kehittäneet mm. Kaapelitehtaan Kierrätystehdas konseptia, Arabian katufestivaalia ja "Tour de Lippakioski" hanketta.
Olen toiminut myös kolmen aikuisryhmän tutorina.

Blogi sai alkunsa Haaga-Helian pedagogisissa opinnoissa. Siellä huomasin jälleen kerran, että opiskeleminen kannattaa. Jos ei muuten, niin muistaakseni miten raskasta on istua hiljaa paikallaan ja olla passiivisen vastaanottajan roolissa. Sitä on onneksi nykyään vähän, ainakaan Haaga Heliassa tai meillä Metropoliassa -vai onko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti