maanantai 9. helmikuuta 2015

Välinepakki 11: Sisäinen motivaatio

Tänään vietimme kaksituntisen Filosofian Akatemian Karoliina Jarenkon kanssa. Aiheena oli sisäinen motivaatio ja oman työn tuunaus. 

Koska ainakin tällä hetkellä olen jo valmiiksi sisäisesti motivoitunut ja saan toimia työyhteisössä, jossa oman työn tuunaaminenkin on sallittua, mietin tuntien antia opiskelijoiden kautta:
miten voin jokaisen opiskelujakson aikana vahvistaa heidän motivaatiotaan.

Voin tietysti opettaa asiat parhaan kykyni mukaan. (Opettaa = tuoda heille oman osaamiseni asiasta ja saada heidät luomaan oma näkemyksensä ja osaaminen.)

Olkoon tämän päivän sovellettu oppi työkalupakki 11.
Motivaation etsiminen/löytäminen/todentaminen opintojakson alussa. Eli kukin opiskelija miettii omien lähtökohtiensa kautta kuvan kolmikenttää ja vastaa kysymykseen: Mistä löydän vapauden, vastuun ja virtauksen tälle jaksolle?
Koska sisäinen motivaatio on jokaisen itse löydettävä. Ulkoisen motivaation keinojen miettiminen lankeaa sitten minulle.
Lainaus Karoliina Jarenkon luentoaineistosta.


Työkalupakkiin voi vielä heittää Jarenkon vinkkaamaan sivuston Authentic Happiness, josta löytyy monenlaisia testejä vaikka omien vahvuusalueiden tai onnellisuuden "testaamiseksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti